Wednesday, July 9, 2014

แบบฝึกหัดเรื่อง Causative Verbs

แบบฝึกหัดเรื่อง Causative Verbs

1. I'm going to have Mike ________ my computer to see what is wrong.
 a) look at b) to look at c) looked at

ข้อสังเกตุและท่องจำคือ To have someone do something
                                       To get someone to do something ครับ

ดังนั้นข้อนี้ ใช้ to have Mike + V1

2. One of my wisdom teeth really hurt, so I went to the dentist to have it
________.
 a) remove b) removed c) to be removed

 ข้อสังเกตุและท่องจำคือ To have something done by someone
                                     
ดังนั้นข้อนี้ ใช้ to have my wisdom teeth + V3

3. Are you going to ________ like this?
 a) let him to suffer b) allow him suffer c) let him suffer

To let ก็เป็นอีกกริยาที่ใช้แทน Get/Have เช่นกัน

4. Jimmy is dead. The mafia boss ________.
 a) had killed b) had him killed c) had him to be killed

เป็นโครงสร้างแบบ Causative Passive

5. Julie will not let her daughter ________ the boy from across the street.
 a) marry b) to marry c) married
เป็นโครงสร้าง Let someone do something

6. I had the wall ________ when I was renovating my apartment.
 a) to be knocked down b) knocked down c) knock down
เป็นโครงสร้างแบบ Have something done

7. I ________ her and apologize.
 a) made him to call b) made him called c) made him call
 เป็นโครงสร้างแบบ Make someone do something

8. I have ________ many times.
 a) my heart broken b) had my heart broken c) had my heart broke
  เป็นโครงสร้างแบบ Causative Passive voice

9. The authorities ________ as soon as they found out she was there
illegally.
 a) had her deported b) have her deport c) had her to be deported
 เป็นโครงสร้างแบบ Causative Passive voice

10. I had some tests ________, but they didn’t find anything.
 a) done b) to be done c) have done

Have something done

ANSWERS: 
1)a 2)b 3)c 4)b 5)a 6)b 7)c 8)b 9)a 10)a 
ทบทวนเรื่อง Causative Verbs ได้ที่ ทบทวนการใช้งาน causative Form

No comments:

Post a Comment