Wednesday, August 3, 2011

การเปรียบเทียบ คุณศัพท์

การเปรียบเทียบ คุณศัพท์ เป็นการเปรียบเทียบขั้นกว่า สองสิ่ง หรือ สองคน การเปรียบเทียบขั้นกว่า ปกติจะลงท้าย -er บางครั้ง อาจจะนำหน้าด้วย "more" หรือ "less".
การเปรียบเทียบขั้นสูงสุด เปรียบเทียงสิ่งของ คน มากกว่า 2 ขึ้นไป ส่วนใหญ่แล้ว ใช้กรณีมีมากกว่า 2 คนขึ้นไป ด้วยกฎเหล่านี้ มาลองทำแบบฝึกหัดภาษาอังกฤษ เรื่องการเปรียบเทียบคำคุณศัพท์ กันดีไหม?
That must be the ______ dress in the whole store.
A: prettier
B: prettiest
C: most pretty
Which was ______, this Christmas or last Christmas?
A: merriest
B: most merry
C: merrier
Canada is ______ than England.
A: more bigger
B: biggest
C: bigger
Which country is ______, Denmark, Brazil, or Chile?
A: bigger
B: biggest
C: more bigger
My _____ class this year was physics.
A: most difficult
B: more difficult
C: difficultest
This is the ______ window I’ve ever tried to look through.
A: dirtier
B: most dirty
C: dirtiest
D: more dirty
Michael is the ______ player on the whole team.
A: worse
B: worsest
C: worser
D: worst
Riding with Jason is the _______ thing I’ve ever done.
A: scariest
B: scarier
C: more scary
D: scardest
San Francisco tends to be a lot ______ than Los Angeles.
A: foggy
B: foggier
C: foggiest
D: most foggy
I can get to the gym ______ than you can.
A: fastest
B: faster
C: more fast
D: most fast
เฉลยครับ
1 B
2 C
3 C
4 B
5 A
6 C
7 D
8 A
9 B
10 B

No comments:

Post a Comment